BMW отбелязва 30-годишнината на М5 със специална версия

Общи 19 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7485 посещения | без коментари

На изминалия конкурс за елегантност в Пебъл Бийч BMW успя да продаде уникален i8 за огромната сума от 825 000 щатски долара, или повече от шест пъти над стойността на стандартния автомобил с цена 135 000 долара.
Това обаче не бе достатъчно впечатляващо за баварците. Затова те използваха събитието, за да покажат и специална версия на BMW M5. Наречен „30 Jahre M5”, автомобилът е посветен на 30-годишнината от създаването на спортния седан.
Ще бъдат произведени само 300 броя от специалното издание, всеки с 4,4-литров V8 с два турбокомпресора, генериращ 600 к.с. и въртящ момент от 700 Нм. С помощта на тази мощност „30 Jahre M5” ускорява до 100 км/ч за 3,9 сек. Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч, но лимитът може да бъде повдигнат до 305 км/ч с поставяне на пакет M Driver`s Package.
Юбилейният M5 е 10 мм по-нисък благодарение на наречен M Driver`s Package състезателен пакет. Освен него специалният M5 разполага с Active M диференциал, Servotronic функция на волана и M Dynamic режим на системата за стабилност и 20-инчови джанти.
Интериорът е покрит в комбинация от алкантара и кожа. Надписи „30 Jahre M5” могат да бъдат забелязани на облегалките и праговете. Предлагат се озвучителнa системa на Harman Kardon с Bang&Olufsen високоговорители.
Цената на „30 Jahre M5” за Щатите е 138 275 долара.

 
Ключови думи:   bmw
 

Снимки


 

Kia Soul - папамобил Kia Soul - папамобил
19 август 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте