INFINITI ETHEREA (Снимки + Видео)

Общи 07 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 10969 посещения | без коментари

Източник: www.infinitibg.bg


На своя световен дебют на автомобилното изложение в Женева, концептуалният модел Infiniti ETHEREA представя новото виждане за компактен луксозен автомобил, предназначен за едно взискателно ново поколение от по-млади клиенти, като същевременно разкрива някои моменти от бъдещата европейска гама на Infiniti, в която характерната за марката оригиналност за първи път навлиза в компактния клас.

ETHEREA предлага лукс от нов тип" – заявява Тору Саито, корпоративен вицепрезидент и ръководител на глобалното бизнес звено на Infiniti.

Той е за по-млади клиенти, които не желаят просто умален вариант на типично консервативния и традиционен луксозен автомобил. Той е за хора, които искат автомобилът им да отразява тяхната същност, а не тази на техните родители."

Видео

Като обхваща всички характерни за Infiniti предимства, включително безкомпромисната хибридна мощност и максималното удоволствие от шофирането, в един автомобил с дължина 4,4 м, ETHEREA предлага дързък нов подход към луксозния компактен сегмент. Неговото динамично присъствие и силно пластичната, почти еднообемна форма очертават силует, който в момента няма аналог в този клас.

ETHEREA е нещо съвършено различно от досегашните луксозни компактни автомобили" – обяснява старшият вицепрезидент по дизайна Широ Накамура. Той е подходящ за едно ново поколение водачи, които се възприемат като различни.

Като прототип на един бъдещ начален за гамата на Infiniti модел, ETHEREA има голямо значение и представлява повратна точка в това как Infiniti вижда себе си."

Франсоа Банкон, главен ръководител на отдела за проучване и модернизиране на продуктите, казва: Смятаме, че пазарът и купувачите на компактни автомобили са готови за кола като тази, особено в Европа. Като машина, с която изтъква притежателя си като модерен, уверен в себе си и малко нетрадиционен човек, ETHEREA много добре се вписва в характера на Infiniti."

Впечатляващи характеристики

Революционната за сегмента привлекателност на ETHEREA се основава на съчетаването на няколко автомобилни стила. ETHEREA носи в себе си качествата на елегантен спортен автомобил, на просторен седан, на практичен хечбек и дори на висок кросоувър. И тъй като е Infiniti, той осигурява характерното за марката усещане за управление на състезателна машина.

Като всички модели на Infiniti, ETHEREA поставя удоволствието от шофирането на челно място редом с дизайна. Концептуалният модел е разработен като мощен и същевременно много икономичен хибрид на основата разработена от компанията платформа и на новаторската система един електромотор/два съединителя", използвана в Infiniti M35h – първият хибрид на марката, който в момента излиза на пазара в цяла Европа.

Мощен 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 245 к. с. осигурява бърза реакция и голямо ускорение в целия диапазон на работа. Електромотор осигурява допълнителна мощност, когато е необходимо, и тихо шофиране без вредни емисии на по-ниски скорости. Скоростната кутия е безстепенна (CVT), а задвижването, за първи път в модел на Infiniti, е на предните колела.

Също като при M35h, хибридното задвижване има за цел да използва чистата електроенергия по-често, за по-дълги периоди и на по-високи скорости, отколкото досегашните хибриди успяват като цяло. Това осигурява на ETHEREA предимствата на хибрида както при извънградско шофиране, така и по натоварените градски улици, увеличава максимално ефективността и намалява допълнително емисиите на CO2, без каквито и да са компромиси със стила на шофиране.

Независимото окачване, регенериращата спирачна система и модерната електрохидравлична кормилна система с електронно управление допълнително подобряват съотношението между мощността и екологичността.

Елегантен профил

Разработеният в Япония под ръководството на Широ Накамура ETHEREA е вдъхновен по-скоро от купето, отколкото от хечбека и носи в себе си много от прелестите на Infiniti, представени за първи път в суперпрототипа Essence. Елегантният профил на ETHEREA обаче не реализиран е за сметка на практичността. Независимо от външния си вид, ETHEREA може да се похвали с голям, отварящ се нагоре заден капак.

Голямото междуосие и минималните надвеси на създадената от компанията специално за Infiniti платформа гарантират характерните за марката визуален баланс и спортна привлекателност. Капакът на двигателя може и да не е толкова дълъг, колкото при моделите на Infiniti със задно предаване, но преценката на пропорциите е също толкова прецизна и цялостният външен вид е също толкова добре балансиран с характерната сърповидна C-колона – енергичен и емблематичен за Infiniti щрих.

Просторното четириместно купе осигурява целия лукс, който притежателите на Infiniti очакват, плюс несравнимо улеснено влизане и излизане, подобрено от разположената по-високо от обичайното за средния компактен луксозен автомобил точка на сядане на водача.. Четирите широко отварящи се врати, от които двете задни се отварят назад, и липсата на B-колона осигуряват безпрецедентно усещане за простор.

Познатият дизайнерски почерк на Infiniti еволюира, за да посрещне предизвикателството на прототипа. Фаровете например оформят лицето" на Infiniti по-отчетливо от всякога. С деликатните си извивки очите" включват и сърп от светодиоди, образуващ дневните светлини. В бъдеще новите фарове несъмнено ще станат позната отличителна черта на Infiniti.

Други елементи от външния дизайн и вътрешната изработка се очаква да окажат сериозно влияние върху бъдещите модели в серийно производство", казва Широ Накамура.


ETHEREA В ДЕТАЙЛИ

Ръководителят на проекта и външен дизайнер Гиичи Ендо казва, че ETHEREA накратко представлява купе с четири врати с практичността на автомобил с пет врати – хечбек, който не прилича на хечбек". Основното предизвикателство е в справянето с новата архитектура с предно предаване – нещо съвсем различно от платформата преден мидел" (FM) на автомобилите със задно предаване, с която дизайнерите на Infiniti са свикнали да работят – за да се осигури традиционният за Infiniti изкусителен блясък" в дизайна, като същевременно се постигне просторната вътрешност, която е от основно значение за един автомобил в 4,4-метровия клас.

Широко отварящите се врати, от които двете задни се отварят назад, и липсата на B-колона заемат централно място в идеята да се направи купето възможно най-просторно и приветливо. Достъпът е допълнително улеснен от височината на автомобила. ETHEREA не е кросоувър, но точката на сядане на водача е разположена по-високо от обичайното за компактния автомобил – тя намеква за лесното влизане и авторитетното положение на водача, с които се отличава един Infiniti FX например. Дизайнерите нарекоха леко изнесения нагоре стил на купето Lift-up".

Предницата на ETHEREA създава ясно усещане за сила. С дизайн, който моментално я свързва с другите автомобили от семейството на Infiniti, високата линия на капака на двигателя завършва отпред с дълбока решетка. Обновен вариант на познатия дизайн с двете дъги на Infiniti, ефирната светеща мрежа на решетката е едновременно напълно функционална и силно артистична.

Широ Накамура твърди, че профилът намеква за еднообемен дизайн – нещо много по-различно от днешните претенденти в сегмента на компактните луксозни автомобили.

Акцентът в дизайна за Накамура обаче е областта около основата на A-колоната – според него това е едно от най-трудните места по отношение на дизайна във всеки автомобил. В ETHEREA това пространство е решено със стил без аналог при другите автомобили – освен при Essence, от който черпи вдъхновение за пореден път. Ключовият елемент за успешното решение е предната броня, която се изтегля назад, за да достигне А-колоната в едно подчертано пластично съчетание на равнините. Триъгълното прозорче в A-колоната гарантира ясна видимост навън. Резултатът от всичко това е съвременен и новаторски дизайн, който изпълва целия автомобил с енергия.

Пространство и комфорт

Платформата с предно предаване не само създава нови възможности за дизайна на Infiniti отвън, но позволява и смели нови решения в купето. Със своя равен под и открита приветливост, вътрешността на ETHEREA е проектирана с идеята за пространство и комфорт, като същевременно предлага лукса и изработката, които очакват купувачите на Infiniti. Както казва Франсоа Банкон: това трябва да бъде усещането при първия контакт с луксозния автомобил".

Дизайнът без B-колона и срещуположно отварящи се врати създават едно по-открито купе и подчертават лесното влизане и чувството за простор. С равния под без тунел за трансмисията, откритата приветливост на купето на ETHEREA се простира в целия автомобил, разнообразена единствено от елегантните конзоли между четирите седалки, които служат за подлакътници и допълнителни пултове за управление.

Също като във всеки друг Infiniti, организацията на шофьорското място е спортна. Разположението на приборите е силно ориентирано към водача, но не по начин, който изключва пътниците. Основната идея е луксът и спортното усещане да се споделя от всички. В средата на арматурното таблото например има двойни екрани, еднакво удобни за водача и пътника до него. Долният, по-близък дисплей е сензорен екран за управление на функции, като например климатичната инсталация и развлекателната система, а по-далечният екран се използва само за показване на информация.


Изработка

Хамон" е японската дума за циферблатите на арматурното табло. Тя означава кръговете, които се образуват във водата когато хвърлите камъче в езерото. По същия начин циферблатите се простират радиално навън от централния оборотомер. Това е елегантно и същевременно силно ергономично решение.

Хармонията в дизайна и материалите е ключов елемент от интериора на ETHEREA, както и на всеки друг Infiniti. Дебюта си в ETHEREA правят елементи като кумихимо" – вдъхновените от кимоното кантове на седалките – и инуяраи" – поразителните вертикални ленти от вътрешната страна на вратите. В ETHEREA дебютира и най-новите апликации в интериора на Infiniti – вариация на пергаментовия десен, известен в Япония като уаши". Новият десен се нарича касане-уаши" и представя нов начин за полагане на хартията, който подобрява нейната текстура. Майсторската изработка, вложена в ETHEREA е вдъхновена от японската култура, получила ново тълкуване с помощта на най-модерните технологии.

Заключение

Като прототип на един бъдещ базов сериен автомобил в продуктовата гама на Infiniti, ETHEREA излиза извън границите на досегашните пазарни сегменти и едновременно с това доказва сериозните намерения на Infiniti да се конкурира както в компактния луксозен клас, така и в Европа с помощта на своите партньори от Алианса.

Франсоа Банкон казва: ETHEREA е едно ново виждане, а не революция – автомобил за купувачи, чиято представа за лукса се различава много от стереотипите. ETHEREA не е стереотип. Той е почти на границата. Той е израз на индивидуалност и характер. Той прибавя нови ценности и същевременно дава израз на досегашните такива.

Преди всичко, той е много повече от един луксозен компактен автомобил."

 
Ключови думи:   etherea
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте